top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
  • TikTok

Det handler ikke om fallet, men hvordan vi reiser oss!Mye skjer i våre liv. Ingen dag er lik. Livet blomstrer den ene dagen mens det regner en annen dag. Ingen av oss går gjennom livet uten utfordringer. Det handler ikke om disse, men hvordan vi takler dem! Noen av oss takler oppgavene der og da, mens andre bærer sårene gjennom livet-det hele fortrenges.


Undertrykkelse lagres i kroppen og skaper en rekke smertefulle stier og omveier i livet, inkludert angst, depresjon, stressrelatert sykdom, hele veien til rusmisbruk og selvmord.

Gleden svinner sakte inn i en gråsone, oppmerksomheten for å leve livet for DEG legges vekk, istedenfor holdes oppmerksomheten mot det vonde, for å gjøre alt for å glemme smerten-uvitende om at det er nettopp denne handlingen som skader deg mer og mer og trykker deg dypere og dypere inn i det mørke som nå er skapt. Nettene blir lange, det blir vanskelig å sove, puste, planlegge, fokusere eller å fungere i hverdagen. Å undertrykke følelsene dine er kanskje ikke så effektivt som du tror.


Følelser er energibølger, varierende i form og intensitet, akkurat som en havbølge. Naturen deres er å oppstå og forgå ganske raskt, som alle naturfenomener. Hvis du prøver å avbryte denne prosessen, gjennom å utagere eller undertrykke, kan flere ting skje i kroppen din. 

Ved dyp vevs massasje dokumenteres det hvordan kroppen holder undertrykte følelser. Undertrykkelse blir holdt i kroppen og skaper en rekke negative effekter, inkludert søvnløshet, sosial fobi, angst, depresjon, svekket hukommelse, stivhet og stressrelatert sykdommer.


Hvordan Hypnoterapi hjelper deg å rydde opp i fortrengte følelser og negative minner.

Dette skriver forskningens artikkelen; forskning.no

"Forskning har vist at hypnose kan brukes som bedøvelse, forbedre hukommelsen hos personer med hjerneskade og redusere angst og betennelse.

Hypnose er en tilstand preget av dyp fokusering og konsentrasjon. Man lukker andre sansepåvirkninger og stiller seg mindre kritisk overfor det hypnotisøren sier.


Det forteller Bobby Zachariae, professor ved Institutt for Psykologi ved Aarhus Universitet i Danmark.

Bobby Zachariae har forsket på hypnose siden slutten av 1980-tallet. 

– Det er antagelig en naturlig tilstand som typisk forekommer i korte øyeblikk, for eksempel når man er fordypet i en god bok eller forsøker å få til noe som er vanskelig. Man glemmer tid og sted og har 100 prosent fokus, forklarer han.


Forskning på emosjonell regulering tyder på at Hypnoterapi kan være nyttige. "

Kognitiv hypnoterapi for å få tilgang til og helbrede emosjonelle skader for angstlidelser

I følge Assen Alladin, ved Universitetet i Calgary, er Hypnoterapi et svært effektivt verktøy for frigjøre sinnet og omskape Psykiske og smertefulle lidelser.

"Selv om angstlidelser på overflaten kan virke enkle, representerer de ofte komplekse problemer som er sammensatt av underliggende faktorer. Av disse grunner bør behandling av angstlidelser individualiseres.


Denne artikkelen beskriver kognitiv hypnoterapi, en individuell omfattende behandlings protokoll som integrerer kognitive, atferdsmessige, mindfullness, psykodynamiske og hypnotiske strategier i håndteringen av angstlidelser. Behandlings tilnærminger er basert på selvskadings modellen for angstlidelser, som gir begrunnelsen for å integrere ulike strategier i psykoterapi for angstlidelser. På grunn av sin evidensbaserte og integrerte natur, gir psykoterapien beskrevet her nøyaktighet, effekt og raffinement i formuleringen og behandlingen av angstlidelser. Denne modellen kan enkelt tilpasses forståelse og behandling av andre emosjonelle lidelser.»


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page